DB_Card_Service_MasterCard_FrontBij iedereen is het begrip kredietkaart wel bekend, maar zijn een hoop mensen huiverig over het gebruik hiervan. Visa card, Master card, American Express zijn benamingen waardoor bij de meeste mensen een belletje gaat rinkelen en men een beeld van het kleine plastic betaalmiddel direct voor zich ziet.
Helaas komt niet iedereen in aanmerking voor de aanschaf van een kredietkaart omdat er voor aanschaf een controle en toetsing van het inkomen wordt gedaan. Bij een prepaid kredietkaart, ook wel prepaid mastercard genoemd is dit niet het geval.

De benaming prepaid legt in principe al uit wat de bedoeling van deze kredietkaart is. Men dient eerst te betalen voor men er gebruik van kan maken terwijl bij de standaard krediet kaarten er achteraf betaald dient te worden. Hierin schuilt ook weer een van de gevaren van de “normale” kredietkaart, men kan namelijk geld uit geven zonder dat men er aan herinnerd word dat men eigenlijk te veel geld uit geeft !
Bij een prepaid kredietkaart is dit niet mogelijk omdat men voor gebruik van de kaart deze eerst dient op te waarderen met een geldbedrag dat men maximaal wilt uitgeven. Is het geldbedrag dat men via bijvoorbeeld iDeal op deze kaart heeft gestort op kan men niet meer met deze kaart betalen tot dat men er weer een nieuw geldbedrag er op heeft gestort. Rood staan is met de prepaid kredietkaart niet mogelijk !
 

Prepaid kredietkaart voordelen.

 • De goedkoopste creditcard, Skrill, kost slechts 10,- euro per jaar
 • Aan te vragen door iedereen boven de 18 jaar.checklist
 • Te koppelen aan accounts zoals Skrill en PayPal .
 • Wordt geaccepteerd bij hotelboekingen.
 • Bruikbaar als online betaalmiddel.
 • Uw bankrekening is veilig bij verlies of diefstal omdat men niet aan uw rekening kan komen. (wel het tegoed op uw kaart kan verloren gaan)
 • Wordt geaccepteerd waar ook normale betaalkaarten worden geaccepteerd
 • Bij aanvraag wordt geen toetsing bij BKR gedaan, zelfs indien u rood staat, een lening heeft of bent afgewezen voor een reguliere betaalkaart.

Prepaid kredietkaart nadelen.

 • Bevat geen spaarpunten systeem.
 • U dient een toereikend banksaldo te hebben om de kaart op te waarderen.
 • Aankopen zijn niet verzekerd tegen diefstal, verlies of schade.

De ideale gezins kredietkaart

Een prepaid kredietkaart kunt u aanvragen bij verschillende partijen, het advies is dan ook om deze verschillende aanbieders dan ook goed te bestuderen alvorens  over gaat tot de uiteindelijke aanvraag. Op het internet zijn genoeg sites waarop u informatie kunt terug vinden.

Enkele aanbieders bieden u een online account aan waar u alle afschrijvingen kunt bijhouden van de kredietkaart. Het is zelfs mogelijk om meerdere prepaid kredietkaarten in 1 account te koppelen.

Prepaid kredietkaartskrill-prepaid-creditcard

Wilt uw vrouw, dochter of zoon graag winkelen van uw geld ? Dan kunt u hun een prepaid kredietkaart geven waar u een door u bepaalt bedrag op zet.
De prepaid kredietkaart kan nu gebruikt worden voor alle aankopen. Geeft een pinautomaat in een winkel aan dat de kaart niet voldoende saldo heeft kan men hem niet meer gebruiken om iets te kopen totdat u geld bijstort via een automatische incasso van uw rekening, iDeal of een mr Cash betaling.
In uw account houdt u alle gedane aankopen makkelijk bij.